Ücretsiz Ön Danışmanlık Fırsatı
Hemen Başvur
Kobilerin 2026 İhracat Hedefi

2026 İhracat Hedefinde KOBİ’lerin Yeni Rotası: BeNova Consulting ile Stratejik Adımlar

Benova Consulting Yönetim Danışmanlığı

KOBİ’lerin 2026 yılına gelindiğinde 160 milyar dolarlık bir ihracat hacmine ulaşması planlanıyor. Geriye dönüp baktığımızda, bu küçük ve orta ölçekli işletmeler 2016 yılında 46,3 milyar dolarlık bir ihracat başarısına imza atmışlardı. Bu rakam 2021’de yaklaşık olarak 80 milyar dolara çıktı. Eğer bu büyüme ivmesi sürdürülebilirse, 2026’da 160 milyar dolarlık ihracatın gerçekleşmesi mümkün görünüyor. Bu hedefe ulaşabilmek için KOBİ’lerin ihracat stratejilerini doğru bir şekilde oluşturması ve uygulaması büyük bir önem taşıyor.

İhracat yapmak, şirketlere sadece yeni pazar fırsatları sunmakla kalmıyor; aynı zamanda satış hacimlerini artırıyor ve müşteri kitlesini genişletiyor. Ayrıca iç pazarda kapasitenin tam anlamıyla değerlendirilemediği durumlarda, üretim hacminin genişlemesine de olanak tanıyor. İç pazarın daraldığı dönemlerde bile şirketlerin ciroda sürekli bir artış yaşamalarını ve büyümeye devam etmelerini sağlıyor. KOBİ’ler ekonomik büyümenin önemli aktörleri arasında yer alıyor ve önümüzdeki 5 yıl içinde ihracatlarını iki katına çıkarmayı hedefliyorlar.

Bu hedef doğrultusunda, ihracat stratejisinin oluşturulması ve uygulanması konusunda profesyonel destek almak daha da kritik hale geliyor. Son zamanlarda, İhracat Danışmanlığı bu alanda şirketler için vazgeçilmez bir hizmet haline geldi. Özellikle BeNova Consulting, firmaların mevcut durumunu analiz ederek, onlara yol haritası sunuyor. Şirket, pazarlama, marka iletişimi, iş geliştirme, satış, ihracat, dijital dönüşüm, inovasyon, işe alım, yetenek yönetimi ve maliyet dönüşümü gibi birçok alanda danışmanlık hizmetleri sağlıyor.

BeNova Consulting’in öne çıkan hizmetlerinden biri, analitik yöntemler kullanarak belirlediği hedef ülkeler için özel pazara giriş stratejileri oluşturmasıdır. Ayrıca, firmaların ihracata ilk adımını atmalarında da yanlarında oluyor. KOBİ’ler için sunduğu özel satış ve ihracat danışmanlığıyla, işletmelere değerli bir bakış açısı kazandırıyor ve satış sürecinde onlara destek oluyor.

İletişim Formu
magnifiercross
×