Ücretsiz Ön Danışmanlık Fırsatı
Hemen Başvur

2023 Yılının En Karlı 5 İhracat İş Fikri

Benova Consulting Yönetim Danışmanlığı

İhracatın ilk adımı, pazarı araştırmak ve ürün veya hizmetiniz için potansiyel talebi anlamaktır. Bölgelere göre satışı yüksek sektörlerde yer almayı tercih edebilir veya potansiyel talebi yüksek bir niş pazar belirleyebilirseniz, doğru ihracat mekanizmasını kurabilir ve kar elde etmeye başlayabilirsiniz.

İşte 2023 yılının ikinci yarısına ışık tutacak ihracat sektörleri, BeNova Consulting olarak sizin için derledik;

1. Tekstil İhracatı

Son yıllarda, hemen her ülke kumaş ve hazır giyim ihtiyaçlarını yurt dışından sağlamaya başlayınca tekstil ihracatı arttı. 

Tekstil üretiminde deneyiminiz varsa veya bu alanda bir iş kurmak istiyorsanız, şimdi karlı bir girişim olarak tekstil ihracatını düşünmenin tam zamanı. Bu iş fırsatıyla ilgileniyorsanız, hatırlamanız gereken birkaç şey var:

  • Dünya çapındaki tekstil ihracatının değeri her sene artmaya devam ediyor. Bu trend nedeniyle daha fazla ülkenin kumaş ve giyim eşyası ithal etmesi bekleniyor.
  • Yüksek kaliteli tekstil ürünlerine yönelik artan bir talep var. Tüketiciler hızlı modanın etkilerinin farkına vardıkça, daha uzun süre dayanacak daha iyi yapılmış giysiler arıyorlar.
  • Malzeme ve işçilik temini zor olabilir. Tekstil ihracat endüstrisindeki işletmelerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, malzeme ve işçiliği rekabetçi bir fiyata tedarik etmektir. En iyi fiyatları almak için tedarikçiler ve üreticilerle güçlü ilişkiler kurmalısınız.

2. Elektronik ve Makine İhracatı

Elektronik ve makinelere olan talep sürekli artıyor ve bu da onları ihracat için harika bir fikir haline getiriyor. Kaliteli ürünlere rekabetçi fiyatlarla ulaşabilirseniz, diğer ülkelere elektronik ve makine ihracatı yapmaya başlayabilirsiniz.

Bu tür ürünleri ihraç ederken aklınızda bulundurmanızı tavsiye edeceğimiz birkaç bilgi;

  • Ürünlerin iyi durumda olması için yeterince paketlendiğinden ve korunduğundan emin olmalısınız.
  • Gideceğiniz ülkenin ithalat mevzuatını araştırmalısınız.
  • Ürünlerinizi güvenli ve zamanında teslim edebilecek güvenilir bir lojistik ağı kurmalısınız.

3. Gıda İhracatı

Gıda ihracatı, izlenecek en karlı ihracat iş fikirlerinden biridir. Küresel gıda pazarı, yılda %3,5 oranında büyürken 2023 yılı tahmini 1 Trilyon Dolar değerindedir. Dünyanın en çok ihracat yapan ülkeleri Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Çin ve Meksika’dır.

Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en büyük gıda ihracatçısıdır. Amerika Birleşik Devletleri’nden yapılan en büyük ihracat soya fasulyesi, buğday, mısır, sığır eti ve domuz etidir. Kanada ise dünyanın en büyük ikinci gıda ihracatçısıdır. Kanada’dan yapılan en büyük ihracat buğday, sığır eti, canlı hayvanlar ve kümes hayvanlarıdır.

Çin dünyanın en büyük üçüncü gıda ihracatçısıdır. Çin’den yapılan en büyük ihracat pirinç, soya fasulyesi, buğday, mısır ve sebzelerdir. Meksika dünyanın en büyük dördüncü gıda ihracatçısıdır. Meksika’dan en çok ihraç edilen ürünler arasında taze meyve ve sebzeler, kahve çekirdekleri, canlı hayvanlar, işlenmiş gıdalar vb. soslar ve atıştırmalıklar ve bira yer alır.

4. Yenilenebilir Enerji İhracatı

Yenilenebilir enerji ihracatı, 2023’te izlenecek en karlı ihracat iş fikirleri arasında yer alıyor. Küresel yenilenebilir enerji pazarının , 2030’a kadar 3,7 Trilyon Dolara çıkması bekleniyor. Temiz ve uygun fiyatlı enerjiye yönelik artan talep ve yenilenebilir enerji teknolojisinin azalan maliyeti bu büyümeyi artıran faktörler arasında yer alıyor.

Güneş, rüzgar, hidro ve jeotermal dahil olmak üzere çeşitli yenilenebilir enerji türleri ihraç edilebilir. Her birinin kendine özgü avantajları ve zorlukları vardır, ancak hepsi yenilenebilir enerji pazarına girmek isteyen işletmeler için muazzam fırsatlar sunmaktadır.

Güneş enerjisi, en iyi bilinen yenilenebilir enerji türüdür ve aynı zamanda ihraç edilmesi en kolay olanlardan biridir. Güneş panelleri, güneş ışığının olduğu her yere kurulabilir, bu da onları yüksek güneş alma seviyelerine sahip ülkeler için ideal hale getirir. Fiyatlar düşmeye devam ettikçe ve daha fazla ülke yenilenebilir enerji gelişimini destekleyen politikalar benimsedikçe güneş paneli ihracatının önümüzdeki on yılda önemli ölçüde artması bekleniyor.

Rüzgar enerjisi, yenilenebilir enerji piyasasının hızla büyüyen bir başka sektörüdür. Rüzgar türbinleri karada veya açık denizde kurulabilir, bu da onları çeşitli konumlar için uygun hale getirir. Rüzgar enerjisi, günün her saati güvenilir güç sağlayan hibrit sistemler oluşturmak için genellikle güneş enerjisi veya hidroelektrik gibi diğer yenilenebilir enerji biçimleriyle birlikte kullanılır. Ülkeler olarak rüzgar enerjisinin ihracatının artması bekleniyor.

5. Otomotiv Parça ve Aksesuar İhracatı

Otomotiv parça ve aksesuarları sektörü, dünyanın en karlı ihracat sektörlerinden biridir.  Amerika Birleşik Devletleri en önemli otomotiv parçaları ve aksesuarları ihracatçısıdır ve bunu Almanya, Japonya ve Meksika izlemektedir.

Motorlar, şanzımanlar, süspansiyon sistemleri, fren sistemleri, elektrik aksamları ve kaporta parçaları gibi çeşitli otomotiv parça ve aksesuarları ihraç edilebilmektedir. Küresel olarak yüksek kaliteli otomotiv parçalarına ve aksesuarlarına yönelik artan bir talep var, dolayısıyla işletmelerin bu kazançlı pazara girmeleri için pek çok fırsat var.

Otomotiv Parça ve Aksesuar İhracatına başlamak için küresel otomotiv pazarını iyi anlamanız ve ürünleri güvenilir tedarikçilerden rekabetçi fiyatlarla tedarik edebilmeniz gerekir. Ürünlerinizi potansiyel alıcılara tanıtmak için kaliteli pazarlama malzemelerine de yatırım yapmalısınız.

İhracat fikirlerinizi hayata geçirmenizin en güvenilir yolu BeNova İhracat Danışmanlığı ile başlar. Ekibimiz, size en uygun ihracat modelini geliştirmek için hazır, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim Formu
magnifiercross
×